A A A
01.02.2013iz EEN - Crne Gore

Uspješna priča - Wash and go

Milica Ćipranić  je mlada preduzetnica koja je odlučila da ponudi tržištu usluge vešeraja. Sa svojom idejom prijavila se na konkurs  BSC Bar, dobivši kredit koji joj je omogućio kupovinu potrebne opreme: mašina za pranje i sušenje, pegle i ostalog materijala.

Milenino prethodno radno iskustvo u ugostiteljstvu kao radnice u hotelima i restoranima tokom ljetnje sezone, doprinelo je ideji za otvaranje ovog biznisa jer  je smatrala da  u turističkom mjestu usluge ovog tipa potrebne. Naročito u Baru, kao primorskom gradu, u kojem se većina stanovništva bavi  turizmom u vidu pružanja raznih ugostiteljskih usluga, nedostaju usluge vešeraja koji bi vlasnicima privatnog smjestaja, restorana i kafića i ostalim klijentima omogući oodržavanje higijene u vidu pranja, sušenja i peglanja njihovog materijala i robe.
Milena navodi da je zadovoljna radom i saradnjom sa Bsc Bar. U razgovoru s njom saznajemo da je  ona osnivanjem ovog preduzeća  nastavila porodičnu tradiciju kojom su se njeni roditelji u prošlosti bavili. Pomoć i iskustvo roditelja su joj veoma važni i korisni. “Klijenti su počeli da koriste usluge, interesuju se, poradilia sam na marketingu, oglasivši usluge vešeraja na lokalnom radiju“, kaže Milica.
Uveliko se priprema za predstojeću ljetnju sezonu kad očekuje proboj na tržište. Zavisno od načina na kojiće se razvijati biznis Milica već ima u planu proširenje postojećeg biznisa.