A A A
01.02.2013iz EEN - Crne Gore

Uspješna priča - NS HandMade

Slađana Nikezić se bavi proizvodnjom pletenine, prodajom modnog materijala, tekstila, vune, perlica. Kao motiv za osnivanje svog preduzeća navodi potrebu da ispolji svoju ljubav i kreativnost ka pletenju i raznim oblicima ručne izrade.“Uvijek sam imala potrebu da radim, stvaram i igram se sa materijalima.To me je opuštalo i zadovoljavalo moje kreativne potrebe,“ kaže Slađana. Pored ljubavi, odluka da se upusti u osnivanje preduzeća bazirala se na Slađaninom zapažanju da na području Bara i šire ne postoji dovoljan broj prodavnica gdje se mogu kupiti raznovrsni modni materijali i ručna trikotaža i da je ovakav vid proizvodnje i prodaje potreban tržištu.

Za start-up projekat Bsc Bar saznala je putem medija i odlučila da se upusti u procedure dobijanja kredita kako bi obezbijedila sredstva i započela biznis. Samu proceduru smatra jednostavnom  i povoljnom za ljude koji započinju biznis.
Nakon prve godine poslovanja Slađana je zadovoljna. Smatra da samostalan rad vlasnika sa mušterijama bitno   utiče na kvalitet, proizvod i plasman na tržište.“Uvijek razgovaram s mušterijama, na taj način saznajem njihove potrebe i na osnovu toga kreiram svoju proizvodnju i ponudu. Stvarajući blizak odnos, ljudi vole da dolaze kod mene i to je moja prednost“, ističe Slađana.
S obzirom da se na preduzetništvo odlučila u 39 godini Slađana insistira na činjenici da nikad nije kasno preuzeti inicijativu i upustiti se u  nove poduhvate i vrijedno raditi na svojoj zamisli. U poslednjem periodu ostvaren je porast prodaje tekstilnog materijala i vune pa Slađana primjećuje da se žene vraćaju pletenju i šivenju, što je posebno raduje. Smatra da je svojom kvalitetnom ponudom uticala na tu činjenicu, ponosna je  je na svoju radnju  i ne krije da joj je ovaj biznis doneo lično ispunjenje.
Saradnju sa BSC Bar preporučuje svima i ističe da je ovo iskustvo potvrdilo njeno mišljenje da se treba okrenuti preduzetništvu naročito raznim vrstama proizvodnje.