A A A
29.11.2023iz EEN - Crne Gore

Sajam mladih preduzetnika održan u Podgorici

Sajam mladih preduzetnika, u organizaciji Unije mladih preduzetnika Crne Gore i uz podršku MontEENegro konzorcijuma, održao se 24. i 25. novembra u TC Big Fashion-u u Podgorici. Pored Evropske mreže preduzetništva, ovaj događaj koji okuplja mlade vizionare i preduzetnike kako bi predstavili svoje inovacije i doprinose lokalnoj privredi podržali su i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Evropska kuća, Privredna komora Crne Gore i Kancelarija za mlade – Glavni grad Podgorica.

“Ova saradnja ima za cilj jačanje kapaciteta mladih preduzetnika, podršku razvoju njihovog poslovanja te promociju preduzetništva mladih kao ključnog segmenta nacionalne privrede”, navodi se u saopštenju.

Na Sajmu je svoje biznise predstavilo više od 30 mladih preduzetnika i preduzetnica, kao i nekoliko organizacija i institucija koje aktivno doprinose oblasti preduzetništva mladih. Kako su poručili iz Unije mladih preduzetnika, na Sajmu su posjetioci imali u ponudi raznolik spektar inovativnih proizvoda i usluga koji reflektuju energiju i kreativnost naše mlade preduzetničke zajednice.

“Raznolik spektar inovativnih proizvoda i usluga koji su se nudili na Sajmu reflektuju energiju i kreativnost naše mlade preduzetničke zajednice, stoga je bilo veliko zadovoljstvo vidjeti i da je ovogodišnji sajam bio vrlo uspješan i da je zabilježio veliku posjećenost. Na taj način, doprinijeli smo ne samo tome da ovi mladi preduzetnici budu vidljiviji, već i da se pruži podrška lokalnoj ekonomiji na najbolji mogući način,” zaključuje se u saopštenju.