A A A
10.09.2018iz EEN Mreze

Politika razvoja klastera i poslovni susreti EU-zapadni Balkan

U organizaciji PwC Luxemburg i Evropske Platforme za saradnju klastera, u ime Evropske komisije, organizuje se konferencija o politici razvoja klastera, kao i poslovni susreti klastera Zapadnog Balkana sa klasterima iz Evropske Unije u Zagrebu, Hrvatska, u periodu 22.-23.novembar 2018. godine.

Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu šansu klasterima sa Zapadnog Balkana da istraže nova tržišta, nove oblasti poslovanja, u skladu sa njihovim interesovanjima, usklađujući sektorske mogućnosti sa lancem vrijednosti i tržišnim mogućnostima.

Događaj finansira Evropska komisija kroz COSME Program konkurentnosti i malih i srednjih preduzeća (EU Programme for the Competitiveness of Enterprises and SMEs – COSME).

Očekuje se prisustvo oko 60 klaster organizacija sa konkretnim predlozima za saradnju, iz sljedećih oblasti industrije:

  • Poljoprivreda / hrana
  • IT
  • Prerađivačka / automobilska
  • Turizma / pomorska
  • Tekstil / odjeća / obuća
  • Farmacija / hemikalije

Svi učesnici moraju imati registrovan profil na Platformi ECCP (www.clustercollaboration.eu).

Napomena: instrukcije za registraciju na Platformi ECCP - potrebno je da se registrujete linkom u gornjem desnom uglu – Join the Community, popunite svoje podatke, i nakon otvaranja naloga, obavezno pređete na kreiranje profila. Upitnik možete sačuvati kao draft ukoliko isti ne popunite odmah, kako bi se sačuvali unijeti podaci. Po završetku kliknete na Submit for validation. Sve detaljne instrukcije možete naći na sljedećem linku.

https://www.clustercollaboration.eu/user-guidelines#how-to-profile

Rok za prijavu za konferenciju i poslovne susrete je 14. septmbar 2018. godine.

Nakon prijave, organizator vrši selekciju prijavljenih kandidata-klastera, i odabranim nudi prisustvo događaju, uz plaćene troškove prevoza i smještaja za dvije noći (ukupnog iznosa po 100 €), kao i dnevnice.

U prilogu je tekst poziva i agenda.

Više informacija možete naći na sajtu Evropske Platforme za saradnju klastera  - European Cluster Collaboration Platform (ECCP): http://www.clustercollaboration.eu