A A A
26.06.2024iz EEN - Crne Gore

Održana tradicionalna konferencija CONNECTO 2024. u Mostaru

Tradicionalna konferencija CONNECTO, koju organizuje INTERA Tehnološki Park Mostar, održana je u Mostaru, 25. juna.

Od svog nastanka ovaj događaj nastoji da ukaže na značaj uloge dijaspore i unapređivanja veza sa njom u cilju pospješivanja ekonomskog rasta. Kroz brojne uspješne priče predstavnika bosanskohercegovačke dijaspore,  više od 260 poslovnih ljudi iz čitavog regiona bilo je u prilici da čuje na koji način se može doprinositi ne samo ekonomskom, već i socijalnom napretku. Dijaspora  je uspješna u inostranstvu i cilj je da oni prepoznaju da se isplati investirati u zemlje iz kojih potiču, sarađivati s lokalnim kompanijama i kompanijama iz regiona, ulagajući u postojeće kompanije ili otvarajući nove.

Iz tog razloga, neizostavni dio Konferencije su i B2B susreti, koji se održavaju uz podršku Evropske mreže preduzetništva. Upravo kroz ovaj segment CONNECTO konferencije, koji se organizuje hibridno, otvara se prilika za poslovno povezivanje i upoznavanje koje, iz godine u godinu, koristi sve više predstavnika biznis zajednice. Privredna komora Crne Gore i ove godine je bila partner INTERA Tehnološkom Parku Mostar, u realizaciji susreta koji su okupili predstavnike iz 29 zemalja.

Predstavnica Privredne komore Crne Gore Jelena Adžić, koja je i članica tima crnogorskog konzorcijuma EEN mreže - MontEENegro, prisustvoala je Konferenciji i učestvovala u razgovorima sa inostranim kompanijama koje su iskazale interes da saznaju više o mogućnostima povezivanja sa crnogorskim firmama i ekonomskim prilikama u našoj zemlji.