A A A
07.11.2023iz EEN - Crne Gore

Održan 8. Međunarodni forum o saradnji

Tradicionalni 8. Međunarodni forum o saradnji održan je 2. i 3. novembra 2023. godine u Nišu, u prostorijama Naučno-tehnološkog parka.

Forum je na jednom mjestu okupio privrednike iz zemalja regiona i EU, državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi s ciljem razmjene iskustva, promovisanja njihovih proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.

Ove godine fokus događaja je bio na inovacijama i održivosti, a učestvovala su i preduzeća iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, mašinske i metalne industrije, drvne i građevinske industrije, tekstila, automobilske industrije, hrane i poljoprivrede, energetske efikasnosti, plastike i proizvoda od plastike, kao i turizma.

U okviru pratećeg programa Foruma održane su panel diskusije o različitim temama kao što su digitalizacija, održivi razvoj, značaj naučno-tehnoloških parkova u razvoju privrede, a sve sa ciljem predstavljanja najboljih praksi, umrežavanja ideja, razmjene informacija, kao i pronalaženja potencijalnih partnera za realizaciju projekata od zajedničkog interesa.

Tokom foruma održani su i B2B sastanci u okviru Enterprise Europe Network-a. Međunarodni B2B sastanci su pružili mogućnost predstavnicima EEN-a iz Crne Gore da direktno promovišu aktivnosti i bili su odlična prilika za uspostavljanje saradnje i realizaciju zajedničkih projekata.