A A A
17.04.2024iz EEN - Crne Gore

MontEENegro na okruglom stolu „Reindustrijalizacija i novi proizvodi - vizija za održivi razvoj Crne Gore“

U okviru proslave dana Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, 15. aprila 2024 godine, održana je panel diskusija na temu razvoja novih proizvoda i procesa reindustrijalizacije u Crnoj Gori. 

Sa ovog, kao i sa svih narednih okruglih, stolova zaključci i preporuke će biti objedinjeni u vidu publikacije pod nazivom "Crna Gora 2024-2034: vizija i preporuke Univerziteta Crne Gore". Publikacija će biti zvanično upućena Vladi Crne Gore i Skupštini Crne Gore na razmatranje, ali i cijeloj stručnoj i opštoj javnosti na uvid.

Učesnici panel diskusije koji su izlagali na ovu temu bili su: Maja Jokanović, načelnica Direkciije za industrijsku politiku i razvoj pri Ministarstvu ekonomskog razvoja, Slavica Pavlović, direktorica Sektora za udruženja u Privrednoj komori Crne GoreSlobodan Stanić, izvršni direktor kompanije Remid VIS, prof. dr Radoslav Tomović, Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Moderator skupa je bio prof. dr Uroš Karadžić, prodekan za naučnoistraživački rad Mašinskog fakulteta. 

Na skupu je istaknut značaj EEN konzorcijuma i projekta, koji je svoje mjesto našao u strategiji reindustrijalizacije u Crnoj Gori u narednom periodu. Okruglom stoju je prisustvovalo oko osamdeset učesnika iz privrede, alumni udruženja Mašinskog fakulteta, predstavnika lokalnih uprava i studenata.