A A A
30.11.2021iz EEN - Crne Gore

EEN Montenegro i Ministarstvo ekonomskog razvoja potvrdili spremnost da podrže ICT kompanije u Crnoj Gori

Ministarstvo ekonomskog razvoja, u okviru EU projekta Evropske mreže preduzetništva – Enterprise Europe Network, organizuje trening iz agilnog vođenja projekata za projekt menadžere članica ICT Cortex klastera, 29. i 30. novembra 2021. godine.

Među članicama ICT Cortex klastera neke su od najistaknutijih i najuspješnijih inovativnih IT kompanija Crne Gore koje predstavljaju preko 50% ukupnog crnogorskog tržišta za informacione tehnologije i dizajn.

Obuci će prisustvovati 15 predstavnika članica klastera.

Vizija ICT Cortexa je da postane mehanizam koji će podsticati povjerenje, sinergiju, razmjenu znanja i tehnologija među svojim članicama, čime će se kreirati dodatan prostor za bolje poslovanje IT sektora Crne Gore. To će se posebno realizovati kroz praćenje globalnih i regionalnih, te postavljanje nacionalnih trendova u razvoju IT profesionalaca.

S obzirom na to da je misija Enterprise Europe Network-a da daje podršku malim i srednjim preduzećima da se razvijaju na međunarodnom tržištu, a jedan od glavnih prioriteta su edukacija i usavršavanje IT kadrova u Crnoj Gori, podrška u dijelu unapređenja radne snage koja je konkurentna na svjetskom tržištu je sigurno jedna od glavnih programskih aktivnosti EEN.

U saradnji sa Institututom Agile Humans, koji su sertifikovani, regionalni lideri u držanju treninga iz ove oblasti, održaće se online inhouse trening o agilnoj metodologiji, koja je zasnovana na principima zadovoljavanja potreba klijenata kroz kontinuiranu isporuku, prihvaćanje zahtjeva za promjenama u svim fazama izvođenja projekta, dok se promjene usmjeravaju prema postizanju ciljeva i konkurentske prednosti.

Na ovaj način Ministarstvo ekonomskog razvoja potvrđuje spremnost da podrži ICT kompanije u Crnoj Gori, da doprinese poboljšanju konkurentnosti ICT sektora i njihovoj digitalnoj transformaciji na nacionalnom i međunarodnom nivou.