A A A
27.02.2023iz EEN - Crne Gore

B2B sastanci crnogorskih kompanija sa partnerima iz drugih zemalja u okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu

Privredna komora Crne Gore, dio Evropske mreže preduzetništva Crne Gore u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, kao dijelom Evropske mreže preduzetništva Srbije i Beogradskim sajmom organizovali su poslovne b2b susrete u okviru 44. Sajma turizma, koji su se održali 23-24. februara 2023. godine. Beogradski Sajam turizma već više od 40 godina čuva tradiciju i ispunjava svjetske standarde poslovanja, gradeći partnerske odnose sa izlagačima i poslovnim posjetiocima.

Organizacijom B2B sastanaka se pruža dodatna podrška kompanijama da nađu međunarodne partnere na Sajmu. Učesnicima je ponuđeno da odaberu potencijalne partnere u skladu sa potrebama i informacijama o partnerovom poslovanju i interesima. Tokom dva dana trajanja susreta učesnici su imali priliku da se sastanu sa domaćim i stranim kupcima i kompanijama na unaprijed zakazanim sastancima koji su održani u okviru Evropske mreže preduzetništva. Kako bi razmijenili kontakte i razgovarali sa potencijalnim partnerima 200 učesnika iz 32 zemlje prijavilo je učešće na b2b sastancima (preko 300 b2b sastanaka). Učešće na ovogodišnjim b2b susretima uzelo su 33 crnogorske kompanije, koje su imale preko 80 zakazanih sastanaka.

Beogradski sajam turizma pokretač je jačanja svih grana turizma i ugostiteljstva u Srbiji i regionu, te se tradicionalno istovremeno odvija i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme „Horeka“.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja, sa lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom, predstavila je turističku ponudu Crne Gore, na 44.Međunarodnom sajmu turizma koji se ove godine održao pod sloganom „Kad je odmor nije teško. Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović predvodio je delegaciju Crne Gore.

Procjenjuje se da je Međunarodni turistički sajam ove godine okupio više od 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta (Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija).

Najnoviji trendovi u međunarodnoj turističkoj industriji, kao i inovativni koncepti i perspektive u razvoju turističkog biznisa u 4 dana trajanja sajma, okupili su i poslovne posjetioce i ljubitelje putovanja. Procjenjuje se da je sajam posjetilo oko 40.000 posjetilaca.