A A A

Takmičenje za najbolji biznis plan, 01-30.april 2013.

Business Start-Up Centar najavljuje raspisivanje "Takmičenje za najbolji biznis plan"  koji ima za cilj podsticanje preduzetništva, kao jednog od najvažnijih segmenata razvoja društva. Od 01-30.aprila 2013. godine postojeci i novi preduzetnici mogu ispunjavanjem upitnika  poslati svoje inovativne i kreativne ideje koje imaju i realan tržišni potencijal. Dakle, svi oni koji  smatraju da su predodređeni za preduzetništvo, imaće mogućnost da dostave svoju ideju za posao, te da svoje ideje prezentiraju, izlože ih evaluaciji i komuniciji sa žirijem  ostvare svoj biznis plan. Od strane BSC-a Bar svi učesnici će dobiti savjetovanje za pisanje biznis plana, te će steći dodatna znanja s područja preduzetništva. Ovim projektom želimo omogućiti kreativnim ljudima da pokažu što znaju i na određeni način nagraditi ih za njihov trud i znanje. Ujedno imaju i priliku da  za predstavljanje potencijalnim ulagačima, širenje mreže poslovnih kontakata te promociju sebe i svoje firme široj javnosti putem Enterprise Europe Network-a.

BSC Bar će omogućiti svim učesnicima da besplatno pohađaju stručnu radionicu za izradu biznis plana u trajanju od 40 sati, te im  daje dovoljno vremena za dovršenje samog biznis plana.
Stručni će žiri, kroz komunikaciju sa ucesnicima Takmičenja, te ocjenom zadovoljenja  kriterijuma odrediti pobjednike , koji će ostvariti pravo na kredit po povoljnoj kamatnoj stopi od 6% na godišnjem nivou, grace periodom od 6 mjeseci, te rokom otplate od 4 godine.
Osim savjetovanja osoblje BSC-a Bar će osigurati  korisne informacije i iskustva o pokretanju posla, analiziranju tržišta, pravnim zahtjevima i brojnim drugim temama koje se tiču osnivanja preduzeća i poslovanja. Cilj je rasvijetliti pojam preduzetništva te kroz edukaciju podsticati njegov razvoj kao odgovor na izazove današnje ekonomske situacije.
 Na internetskoj stranici BSC-a Bar objavljivaćemo tačne datume pojedinih faza Takmičenja.